15.4.13

Pasteis de Nata

Food plays an important role in Portuguese culture. Traditional Portuguese dishes are often made
from simple ingredients, based on regional produce with an emphasis on fish. The former colonies
in Africa, India and the Far East have influenced Portuguese cuisine making it very different from
the nearby Mediterranean countries. Many herbs and spices such as pepper, saffron, ginger and
coriander were introduced into Europe by the Portuguese, as were coffee, pineapples, potatoes and
rice amongst other ingredients.


Many of Portugal's dishes are fish-based due to the country's situation on the Atlantic. One of the
most popular meats in Portugal is pork, which can be cooked in a variety of ways. Soup is served at
most meals. Portuguese recipes do not include cheese so it is eaten by itself either before or after
main dishes. Many of the desserts in Portugal are rich egg-based specialities, often seasoned with
spices such as cinnamon and vanilla. A popular dessert is the arroz doce, a rice pudding flavoured
with cinnamon and lemon. The Portuguese have a variety of cake and confectionary specialities.
Northern specialities are rich, very sugary and often flavoured with cinnamon, whereas in the south
the sweetmeats reflect the local harvest of figs and almonds.

I want to write about one particular desert. I tasted it when I was in Portugal and I can’t forget
the flavor! I’m talking about pasteis de nata. Pastéis are one of the most famous things in this
country when it comes to food. If you are visiting Portugal, you'll be able to find them pretty much
everywhere in the country but if you want the real thing, head up to Lisbon and eat them at the
original house, Pasteis de Belem.

A pastel de nata, or pastel de Belem, is a Portuguese egg pastry that is common in areas with
Portuguese populations. The use of the name pastel de Belem is often used for more local
designations, where these cakes may carry the name pastel de nata when sold abroad. The plural of
the word is pasteis, multiple items are called pasteis de nata or pasteis de Belem.

Food historians, and those familiar with the cultural significance of these pastries, claim that pasteis
de nata were first made just prior to the 1800s by monks in a particular monastery in Lisbon. The
place was called Belem, which is where the pastries get their name. They are sold in cake shops and
bakeries. They are also sometimes sold on the street around certain holidays.

Cooks make different versions of pasteis de nata in slightly different ways, achieving a variety of
textures and tastes. The main ingredients for these little treats are mostly very common, including
milk, cream, egg yolks, and flour. The common ingredients, along with spices and other extras, form
pastry shells, and an egg yolk and cream mix is poured into the cakes to make the custard filling.

I add a video which shows how to cook Pastel de Nata. I hope it will help you to make it yourself one
day.




So, if you are visiting Portugal you MUST taste them!


Pasteis de Nata

Maistas vaidina labai svarbų vaidmenį Portugalijos kultūroje. Tradiciniai portugališki patiekalai dažniausiai
yra pagaminami iš labai paprastų ingridientų, atsižvelgiant į regioninę produkciją. Buvusios kolonijos Afrikoje,
Indijoje ir Tolimuosiuose Rytuose padarė didelę įtaką portugališkos virtuvės patiekalams, tuom ji skiriasi nuo
šalia esančių Viduržemio jūros regioninių šalių. Daugelis prieskoninių augalų ir prieskonių, pavyzdžiui, pipirai,
šafranas, imbieras ir kalendra buvo atgabenta į Europą iš Portugalijos, kaip ir kava, ananasai, bulvės bei ryžiai.

Dauguma portugalų patiekalų yra gaminami iš žuvies, dėl šalies padėties prie Atlanto. Taip pat, viena iš
populiariausių mėsų Portugalijoje yra kiauliena, kuri gali būti paruošta įvairiais būdais. Sriuba yra patiekiama
prie daugelio patiekalų. Portugalų receptuose nėra įtraukiamas sūris, jis yra valgomas nebent prieš ar po
valgio. Dauguma desertų pagaminti iš kiaušinių, dažnai pagardinti cinamono ar vanilės prieskoniu. Labai
populiarus desertas yra "Arroz Doce" - ryžių pudingas su cinamono ar citrinų aromatu. Portugalijoje gausu
įvairių konditerijos gaminių. Gaminiai šiaurėje yra saldūs ir dažnai pagardinti cinamonu, o pietuose saldumynai
atspindi vietinį figų ir migdolų derlių.

Labiausiai aš noriu aprašyti vieną konkretų portugalų desertą. Ragavau jį kai buvau Portugalijoje ir niekaip
negaliu pamiršti to skonio! Kalbu apie Pasteis De Nata. Kalbanat apie šios šalies maistą, tai yra vienas iš
populiariausių desertų. Jei lankysies Portugalijoje juos galėsi rasti beveik betkur, bet jei nori paragauti tikrąjį
Pasteis de nata, keliauk į Lisaboną ir užsuk į originaliuosius namus - Pastéis de Belém.

Pastel de Nata arba Pastel de Belem yra portugalų pyragaičiai, kurie yra dažni ten, kur didelė portugalų
populiacija. Pavadinimas "pastel de belem" dažniau naudojamas vietiniuose regionuose, o šio saldaus pyrago
pavadinimas "pastel de nata" labiau naudojamas parduodant užsienyje. Norint naudoti pavadinimo daugiskaitą
sakoma - pasteis, keli elementai vadinami - pasteis de Nata arba pasteis de Belem.

Maisto istorikai ir tie, kurie susipažinę su šių kepinių kultūros reikšme, tvirtina, kad šis desertas buvo pirmą
kartą pagamintas vienuolių, dar prieš 1800m., Lisabonos vienuolyne. Vieta buvo pavadinta Belem, tai štai iš kur
pyragaičiai gavo savo pavadinimą. Jie parduodami tortų parduotuvėse ir kepyklose. Jie taip pat kartais būna
parduodami švenčių metu gatvėse.

Šefai gamina skirtingas pasteis de nata versijas ir šiek tiek skirtingais būdais, siekiant pasiekti įvairias formas bei
skonius. Pagrindiniai šių mažų skanėstų ingridientai yra labai dažni: pienas, grietinėlė, kiaušinių tryniai, miltai.
Pagrindiniai produktai kartu su prieskoniais ir kitais priedais suformuojami į kriauklės formas. Kiaušinių trynių ir
grietinėlė yra sumaišoma ir pilama į formeles ir taip sudaromas saldus kreminis įdaras.

Pridedu video, kuriame rodoma kaip gaminti Pastel de Nata. Tikiuosi tai padės pasigaminti šį desertą.





Taigi, jei lankysitės Portugalijoje, jūs BŪTINAI turite jų paragauti!

Sem comentários:

Enviar um comentário